Potpisan Sporazum u vezi sa projektom „Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu - Ušće Drine i Save“

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Tomislav Momirović danas su u Beogradu potpisali Sporazum u vezi sa projektom „Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu - Ušće Drine i Save“.

Ovaj sporazum reguliše način finansiranja i izrade projektno-tehničke dokumentacije, vođenje upravnih postupaka za procjenu uticaja na okoliš, izdavanje lokacijskih uvjeta, te saglasnosti i građevinske dozvole za ovaj projekat.

Ministar Mitrović je iskazao svoje zadovoljstvo zbog potpisivanja Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine te istakao da se nada da će se i u narednom periodu nastaviti saradnja i na budućim projektima, uz podršku, kao i do sada, predsjednika Vučića i Vlade Srbije.

„Mi smo okrenuti prema Srbiji i Srbija je u prethodnom periodu pokazala da vodi računa o narodu preko rijeke Drine“, rekao je Mitrović.

Kako je naglasio ministar Momirović Srbija će i dalje biti posvećena investicijama u BiH.

„Na izgradnji autoceste Beograd-Sarajevo već smo u poodmakloj fazi na dionici između Kuzmina i Sremske Rače, most je praktično gotov, a u narednim danima će biti započeti radovi od Bijeljine ka Savi koju je Vlada Republike Srbije uz direktnu inicijativu predsjednika Vučića pomogla i podržala sa oko sto miliona eura“, naglasio je ministar Momirović.

Projekat se realizuje uz podršku Europske investicione banke i Europske komisije kroz odobrena bespovratna sredstva za izradu projektne dokumentacije kao i za investicije u građevinske radove. Ukupna vrednost Projekta procenjena je na 9 miliona eura.

Nakon potpisivanja Sporazuma održan je i bilateralni sastanak.

Galerije slika

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak sa Konzorcijem Forto održao sastanak sa Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija