Potpisan Memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i kompanije Oracle BH

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i direktorica kompanije Oracle BH d. o. o. Sarajevo Snježana Vidović potpisali su Memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i kompanije Oracle BH d. o. o. Sarajevo.

Ministar Mitrović je iskazao spremnost da Ministarstvo kojim rukovodi u saradnji sa kompanijom Oracle radi na poboljšanju elektronskog poslovanja Vijeća ministara i usluga elektronske uprave za građane.

„Kompanija Oracle, kao globalni lider IT industrije, svojim iskustvima može doprinijeti boljem upravljanju i razvoju digitalnih servisa u institucijama Vijeća ministara BiH, zbog čega smo se odlučili na ovakav iskorak“, istakao je ministar Mitrović.

Direktorica Vidović izrazila je veliko zadovoljstvo što je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH izabralo upravo Oracle kao partnera u svojim nastojanjima da kreira dinamičnu i modernu IT infrastrukturu za javni sektor u Bosni i Hercegovini, naglašavajući da je kompanija globalni lider u sigurnoj cloud infrastrukturi, aplikacijama i softveru za baze podataka.

Potpisivanjem ovog memoranduma Oracle i Vijeće ministara BiH iskazuju spremnost za saradnju te nude svoje znanje i stručnost u vezi sa proizvodima i uslugama koje bi mogle omogućiti modernizaciju postojećih sistema i unaprijediti usluge i servise za građane.

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak sa Konzorcijem Forto održao sastanak sa Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija