Mitrović i Pacurețu o mogućnosti zaključivanja novog sporazuma o cestovnom prijevozu

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović održao je danas sastanak sa novoimenovanim ambasadorom Rumunije u Bosni i Hercegovini Antonom Pacurețuom u vezi sa aktivnostima na zaključivanju novog sporazuma o cestovnom prijevozu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Rumunije.

Na prijedlog rumunske strane, predviđeno je da na snazi ostane Sporazum između Vlade Rumunske Narodne Republike i Vlade Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije o međunarodnom cestovnom prometu, potpisan u Bukureštu 1963. godine.

Kako je istaknuto na sastanku, predmetni sporazum će biti na snazi dok se ne okonča postupak zaključivanja novog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Rumunije koji je u toku.

Ministar Mitrović je naglasio da je Bosna i Hercegovina, odnosno Ministarstvo koje je nositelj aktivnosti u postupku zaključivanja novog sporazuma o cestovnom prijevozu, provela potrebnu proceduru te zatražio pomoć ambasadora Pacurețua pri intenziviranju aktivnosti kako bi se ona i okončala.

Govoreći o komunikacijama, ambasador Pacurețu je upoznao ministra Mitrovića sa stanjem u oblasti komunikacija u Rumuniji, primjenom elektronskog potpisa i kibernetičkom sigurnosti, dok je ministar Mitrović naglasio da je u Bosni i Hercegovini u toku postupak digitalizacije te donošenje zakonskih rješenja koja omogućavaju i upotrebu elektronskog potpisa i kibernetičku sigurnost.

Na kraju sastanka, ministar Mitrović je poželio dobrodošlicu ambasadoru Rumunije u Bosnu i Hercegovinu i mnogo uspjeha u budućem radu, a izražena je i obostrana želja da se saradnja podigne na viši nivo zbog značaja i blizine dviju država.

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak sa Konzorcijem Forto održao sastanak sa Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija