Ministar Mitrović sa predstavnicima VTKBiH i Udruženja prijevoznika

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i zamjenik ministra Nedžad Branković sa saradnicima održali su danas sastanak sa predstavnicima Vanjskotrgovinske komore BiH i članovima Udruženja prijevoznika u međunarodnom cestovnom prijevozu putnika.

Sastanku su u ime VKTBiH prisustvovali potpredsjednik Ahmet Egrlić i direktorica Sektora za promet i komunikacije Sabrina Teskeredžić, dok su u ime Udruženja prijevoznika sastanku prisustvovali Ivan Kovačević, Ratko Močić, Safudin Čengić, Dejan Mijić i Nedžad Siočić.

Predstavnici prijevoznika su pozdravili postupanje Ministarstva u vezi sa izmjenama Pravilnika o registraciji te mogućnosti privremene obustave prijevoza na međunarodnim i međuentitetskim autobusnim linijama. Također, informirali su prisutne o izuzetno teškom stanju u oblasti međunarodnog prijevoza i iznijeli prijedloge za njegovo poboljšanje.

Na sastanku je dogovoreno poduzimanje aktivnosti na sprečavanju nelegalnog prijevoza putnika u međunarodnom i međuentitetskom prijevozu te upućivanje Zakona o međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu u BiH u parlamentarnu proceduru. U dijelu koji se odnosi na sankcioniranje nelegalnog prijevoza putnika, u oktobru je najavljeno pokretanje kampanje protiv nelegalnog prijevoza.

Također, dogovoreno je da će se susreti ministra i predstavnika Udruženja prijevoznika održavati češće u skladu sa trenutnom situacijom u kojoj se ova djelanost nalazi.

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak sa Konzorcijem Forto održao sastanak sa Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija