Министар Митровић одржао телефонски састанак са замјеницом Гермаин

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Министар комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Војин Митровић одржао је телефонски састанак са замјеницом шефа Мисије у Амбасади САД-а у БиХ Елен Гермаин о другој и трећој фази дигитализације, односно њеном успостављању на комплетном подручју Босне и Херцеговине, а чему је претходио састанак са амбасадором Сједињених Америчких Држава у БиХ Њ. Е. Ериком Нелсоном.



На почетку разговора, министар Митровић се захвалио на подршци коју Америчка амбасада пружа Босни и Херцеговини на путу ка европским интеграцијама те успостављању боље економске сарадње двију земаља.

Како је истакао министар Митровић, тренутно се ради на усаглашавању техничких спецификација а ускоро је планирано и расписивање међународног тендера за све заинтересоване у и ван БиХ.

Министар Митровић и замјеница Гермаин дотакли су се и питања сајбер безбједности, односно безбједне размјене података и безбједне мреже. Саговорници су се сложили да је потребно посветити посебну пажњу овом проблему како би се омогућила безбједна размјена података и информација.

Министар Митровић је нагласио да Босни и Херцеговини предстоји успостављање законске регулативе која би дефинисала област сајбер безбједности, након чега је потребно спровести техничка рјешења која би дефинисала и ријешила проблематику безбједности мрежа.

На крају разговора се министар Митровић још једном захвалио амбасадору Нелсону и његовој замјеници Гермаин на подршци, истичући да сви закони које буде предложило Министарство на чијем је челу морају бити усаглашени са ентитетима и Брчко дистриктом, али и европским директивама јер БиХ у наредном периоду планира бити чланица Европске уније.

JUL 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Форто одржао састанак са Конзорцијумом Форто одржао састанак са Конзорцијумом
Грађанима омогућена употреба квалификованог дигиталног потписа Грађанима омогућена употреба квалификованог дигиталног потписа
Саопштење за јавност поводом упита и навода о ваљаности и законитости издавања електронског потписа од стране овјериоца Саопштење за јавност поводом упита и навода о ваљаности и законитости издавања електронског потписа од стране овјериоца
Министар Форто поздравио мјере OFAC-a и наложио изјашњење Конзорцијума Министар Форто поздравио мјере OFAC-a и наложио изјашњење Конзорцијума