Ministar Mitrović u posjeti Brčko distriktu i JP „Luka Brčko“

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović posjetio je danas Vladu Brčko distrikta i sa gradonačelnikom Sinišom Milićem razgovarao o realizaciji projekta rekonstrukcije mosta Brčko-Gunja te drugim aktuelnim pitanjima iz nadležnosti Ministarstva.

„Obustava teškog motornog prometa, odnosno korištenje mosta samo za promet lakih vozila i pješaka, izazvalo je nesagledive ekonomske posljedice, naročito privrednicima Brčko distrikta BiH. Rekonstrukcijom ovog mosta, izgrađenom prije 130 godina, ponovno bi se uspostavio teretni promet na graničnom prijelazu između Brčkog i Gunje koji je za Brčko distrikt više nego značajan, pogotovo za privredu, ali i Javno preduzeće „Luka Brčko“, istakao je ministar Mitrović.

Gradonačelnik Milić je izrazio zadovoljstvo podrškom koju Ministarstvo pruža u realizaciji dva izuzetno važna projekta za Brčko distrikt BiH - revitalizaciji JP „Luka Brčko“ i rekonstrukciji mosta na rijeci Savi koji je i granični prijelaz između Brčkog i Gunje, odnosno BiH i Hrvatske. „Ovi su projekti ključni za razvoj ekonomije u Brčko distriktu i sa najavljenom gradnjom autoceste iz pravca Banje Luke i Sarajeva dodatno će ojačati poziciju Distrikta kao sredine pogodne za privredne aktivnosti“, naglasio je gradonačelnik Milić.

Nakon sastanka u Gradskoj vijećnici ministar Mitrović i gradonačelnik Milić obišli su i most Brčko-Gunja, a nakon toga sa direktorom Marinkom Viljušićem i JP „Luka Brčko“.

Direktor Viljušić zahvalio se ministru Mitroviću na posjeti, ističući da je JP „Luka Brčko“ od posebnog značaja za Bosnu i Hercegovinu kao jedina luka.

 

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak sa Konzorcijem Forto održao sastanak sa Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija