Ministar Mitrović u posjeti BHANSA-i

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se u sjedištu Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi sa direktorom Agencije Davorinom Primorcem sa kojim je razgovarao o realizaciji plana za 2021. godinu, utjecaju pandemije na prihode i ukupno poslovanje BHANSA-e, mjerama za prevazilaženje trenutnog stanja te problemima kadrovske strukture i tehničke opremljenosti.

Kao i cijela zrakoplovna industrija i sve druge agencije za kontrolu zračne plovidbe, BHANSA se početkom pandemije suočila sa do sada nezapamćenim problemima i skoro potpunom obustavom zračnog prometa.

„Zahvaljujući kriznim mjerama koje smo preduzeli uspjeli smo minimizirati štetu i odgovoriti na novonastalu situaciju bolje od mnogih drugih agencija, što je prepoznato i od naših evropskih partnera koji su nam za to odali priznanje. Upoznali smo ministra s nastavkom naših aktivnosti koje imaju za cilj da spremno dočekamo normalizaciju zračnog prometa u narednom periodu“, kazao je Primorac.

Ministar Mitrović je pozdravio aktivnosti rukovodstva BHANSA-e te najavio punu podršku Ministarstva ostvarenju zacrtanih planova Agencije, naglašavajući da je Ministarstvo u okviru svojih nadležnosti preduzelo dodatne aktivnosti na iznalaženju rješenja za pomoć institucijama civilnog zrakoplovstva u cilju osiguranja nastavka njihovog nesmetanog rada.

Kako je kazao Primorac, na početku i u najtežim trenucima krize izazvane koronavirusom bilo je neophodno osigurati pozitivan stav BiH prema rješenjima koja su dolazila od Evropske organizacije za sigurnost zračne plovidbe. Ključnu ulogu u ovom procesu imalo je Ministarstvo komunikacija i prometa na čelu sa ministrom Mitrovićem.

Galerije slika

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak sa Konzorcijem Forto održao sastanak sa Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija