Ministar Mitrović sastao se sa generalnim direktorom BH Telecoma Kahrimanom

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se danas sa generalnim direktorom BH Telecoma Sedinom Kahrimanom sa kojim je razgovarao o problematici u vezi sa mobilnim telekom operaterima.

Direktor Kahriman informirao je ministra Mitrovića o zajedničkoj inicijativi BH Telecoma, M:tela i HT Mostar za snižavanje naknade za korištenje radiofrekventnog spektra za mobilne operatere u Bosni i Hercegovine, naglašavajući da je stav sva tri operatera kako su ove naknade izrazito visoke i kao takve neusklađene sa strateškim opredjeljenjem BiH kojim se ima za cilj podsticanje i razvoj širokopojasnog pristupa kao osnove za razvoj digitalnog društva.

Shodno Zakonu o komunikacijama BiH i Zakonu o Vijeću ministara BiH, a na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa BiH, Vijeće ministara donosi odluku kojom se utvrđuju naknade za korištenje radiofrekventnog spektra u BiH.

Ministar Mitrović je izrazio spremnost da podrži zajedničku inicijativu tri mobilna operatera te je u što skorije vrijeme uputiti Vijeću ministara na izjašnjenje, što bi uveliko pomoglo nastavku njihovog ulaganja u nove tehnologije i servise.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o utjecaju pandemije na poslovanje telekom operatera.

Ministar Mitrović je rekao da će Ministarstvo uvijek pružati pomoć telekom operaterima i sa njima sarađivati na prevazilaženju eventualnih problema i direktoru Kahrimanu poželio mnogo uspjeha u budućem radu, posebno na uspostavljanju saradnje u oblasti telekomunikacija.

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak sa Konzorcijem Forto održao sastanak sa Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija