Ministar Mitrović sa predstavnicima DEiK-a

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem prisustvovao je radnom ručku sa predstavnicima Odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom Republike Turske (DEiK).

Ministar Mitrović je ovom prilikom napomenuo važnost potpisivanja Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske o saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima, naglašavajući da je ovo veliki korak za BiH i razvoj infrastrukture kao ključnog preduvjeta za privlačenje stranih investicija.

„Potpisivanje sporazuma o infrastrukturi je prvi korak u realizaciji velikog projekta izgradnje autoceste Sarajevo - Beograd, što za našu zemlju znači povezivanje sa Srbijom, zemljama zapadnog Balkana pa i Turskom. Posebnu zahvalnost dugujemo predsjedniku Erdoganu koji je pružio ruku prijateljstva i pomogao da BiH krene u aktivnost na koju se čekalo godinama, a to je spajanje dva najveća grada u regionu“, istakao je ministar Mitrović.

Ministar Mitrović se još jednom zahvalio Republici Turskoj za projekte, posebno one infrastrukturne koji će se realizirati u Bosni i Hercegovini, i istakao veliku zahvalnost kako predsjedniku Erdoganu tako i turskom narodu na donaciji 30.000 vakcina protiv COVID-19 narodu Bosne i Hercegovine u trenutku kada nijednu vakcinu nismo uspjeli dobiti iz COVAX programa.

Delegaciju Odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom Republike Turske predvodio je predsjednik DEiK-a Nail Olpak. U delegaciji su bili i predsjedavajući Tursko-bosanskohercegovačkog poslovnog vijeća Muzafer Çilek, članovi Odbora i Skupštine DEiK-a, predstavnici Tursko-bosanskohercegovačkog poslovnog vijeća te brojni poslovni ljudi iz Republike Turske.

Nakon radnog ručka sa predstavnicima DEiK-a, ministar Mitrović je održao sastanak sa predsjednikom turske kompanije Tasyapi Emrullahom Turanlijem sa kojim je razgovarao o realizaciji jučer potpisanog sporazuma na teritoriji Srbije i Bosne i Hercegovine, odnosno početku izgradnje autoceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo.

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak sa Konzorcijem Forto održao sastanak sa Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija