Ministar Mitrović primio u nastupni posjet veleposlanika Kalabuhova

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović primio je u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igora Kalabuhova.

Sugovornici su razgovarali o unapređenju bilateralne suradnje dviju zemalja, prije svega temama iz oblasti transporta i zračnog prometa, odnosno mogućem povećanja kontingenta bilateralnih dozvola te izmjenama Sporazuma o zračnom prometu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ruske Federacije potpisanog 2009. godine.

Ministar Mitrović je zatražio pomoć veleposlanika Kalabuhova pri intenziviranju aktivnosti kako bi se prihvatile predložene dopune Aneksa važećeg Sporazuma, što bi omogućilo uvođenje nove aviolinije između dvije države i značajno doprinijelo ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine.

Naime, Ministarstvo je, sukladno članku 19. Sporazuma o zračnom prometu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ruske Federacije, zatražilo od Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine provedbu konzultacija s Ministarstvom transporta Ruske Federacije radi prihvaćanja izmjena. Predloženim dopunama uvode se nove točke dolaska i polaska, odnosno pored Sarajeva se kao polazne točke u Bosni i Hercegovini predviđaju Banja Luka, Tuzla i Mostar, a kao dolazne točke u Ruskoj Federacije uvode se Sheremetyevo i Saint Petersburg.

Na kraju sastanka, ministar Mitrović je poželio dobrodošlicu veleposlaniku Rusije u Bosnu i Hercegovinu i mnogo uspjeha u budućem radu, posebno na uspostavi suradnje u oblasti infrastrukture i ekonomije te željezničkog prometa.

SRPANJ 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak s Konzorcijem Forto održao sastanak s Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Priopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjeritelja Priopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjeritelja
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija