Ministar Mitrović posjetio BHDCA

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović posjetio je danas Direkciju za civilno zrakoplovstvo BiH gdje je sa vršiteljem dužnosti generalnog direktora Čedomirom Šušnjarom razgovarao o aktuelnim temama i aktivnostima Direkcije.

Na sastanku je razgovarano o Izvještaju o radu BHDCA za 2020. godinu, kao i aktivnostima, rizicima i izazovima u realizaciji Programa rada BHDCA za 2021. godinu.

Vršitelj dužnosti generalnog direktora Šušnjar rekao je da se Direkcija, pored otežanog funkcioniranja uslijed pandemije, već duži period suočava i sa nedostatkom kadra.

„BHDCA se suočava sa nedostatkom stručnog kadra te je potrebno u proceduru staviti Odluku o dodatnom zapošljavanju, kao i Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji kako bi Direkcija pratila savremene tokove u oblasti civilnog zrakoplovstva“, rekao je Šušnjar.

Ministar Mitrović istakao je dobru saradnju i komunikaciju sa Direkcijom.

„Civilno zrakoplovstvo je oblast koja je najviše pogođena pandemijom. Uslijed toga došlo je i do pada prihoda BHDCA koju je ova institucija nadomjestila određenim uštedama“, istakao je ministar i dodao da je osnovna uloga Direkcije da održava dostignuti nivo sigurnosti zračnog prometa, za šta joj je neophodna puna kadrovska i tehnička osposobljenost.

 

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak sa Konzorcijem Forto održao sastanak sa Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija