Ministar Mitrović na radnom sastanku sa lokalnim privrednicima u Tesliću

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović održao je u Tesliću radni sastanak sa privrednicima ovog dijela koji se bave međunarodnim prijevozom roba. Na sastanku je najavljeno pokretanje pitanja infrastrukturne povezanosti ovog grada sa auto-cestom 9. januar i Koridorom 5c, s obzirom na to da ova općina nema razvijenu saobraćajnu infrastrukturu.

Lokalni privrednici ukazali su ministru Mitroviću da loša cestovna komunikacija negativno utječe na protok robe, troškove transporta, kao i na ukupnu sigurnost.

Ministar Mitrović je istakao, da će u skladu sa nadležnostima Ministarstva na čijem je čelu, poduzeti korake kada je riječ o međuentitetskom povezivanju Teslića sa Zenicom, odnosno Koridorom 5c, poručivši da je povezivanja ove općine sa auto-cestom 9. januar u nadležnosti Vlade Republike Srpske.

Na kraju sastanka ministar Mitrović je naveo da ova lokalna zajednica u narednom periodu može računati i na indirektne benefite od željezničkog povezivanja sa Srbijom preko Tuzle.

Direktor Zdravstveno-turističkog centra „Banja Vrućica“ Dragan Bogdanić, koji je inicirao ovaj sastanak izrazio je nadu da će ministar Mitrović u skladu sa nadležnostima njegovog ministarstva, omogućiti lakši prolaz ka međunarodnim grant sredstvima za unaprijeđenje saobraćaja, transporta i infrastrukture u Tesliću.

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak sa Konzorcijem Forto održao sastanak sa Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija