Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović razgovarao sa gradonačelnikom Bijeljine

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović posjetio je danas upravu Grada Bijeljine, gdje je sa gradonačelnikom Mićom Mićićem i suradnicima razgovarao o izgradnji autoceste Beograd-Sarajevo kroz ovo područje i revitalizaciji željezničke pruge od Šida do Bijeljine.

 Prema riječima ministra Mitrovića, na sastanku se razgovaralo o izgradnji mosta na Savi, kao najvećeg infrastrukturnog objekta na autocesti Beograd – Sarajevo, o izgradnji graničnog prijelaza na strani Srbije, kao i o mogućim korekcijama priključka autoceste na bijeljinsku gradsku zaobilaznicu.

Ministar Mitrović najavio je i mogućnost realizacije projekta revitalizacije željezničkog prometa u Semberiji, ističući da su predstavnici Vlade Srbije na nedavnom sastanku u Beogradu iskazali interes za obnovu željezničke pruge od Šida do Bijeljine.

Ocjenjujući da bi izgradnja autoceste i željezničke pruge od Beograda do Bijeljine značajno doprinijela povećanju obima privredne suradnje, te bržem protoku ljudi, roba i kapitala, ministar Mitrović naglasio je da će, posebno nakon današnjeg sastanka, buduća suradnja između Ministarstva komunikacija i prometa BiH i Grada Bijeljine biti uspješna i korisna.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je Uprava Grada Bijeljine završila veliki dio svojih obaveza oko projekta izgradnje autoceste, navodeći da je usvojen prostorni plan i definisana trasa.

Mićić je najavio da će narednih dana parcelaciju raditi devet timova Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Mićić je rekao da je sa ministrom Mitrovićem razgovarao i o asfaltiranju ceste za granični prijelaz Jamina, o čemu će u narednom razdoblju biti izrađen elaborat, te procjena vrijednosti tog projekta.

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak sa Konzorcijem Forto održao sastanak sa Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija