Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović razgovarao sa ambasadorom Japana u BiH

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović razgovarao je sa ambasadorom Japana u Bosni i Hercegovini Nj. E. Hideyukijem Sakamotom.

Tokom srdačnog i otvorenog razgovora, ambasador Sakamoto informirao je ministra Mitrovića o nekoliko grant projekata u vrijednosti od oko 1,3 miliona konvertibilnih maraka koje Vlada Japana realizira u Bosni i Hercegovini. Riječ je o projektima postavljanja sistema za meteorološki nadzor, koji će bitno poboljšati kontrolu avioprometa na Aerodromu Sarajevo, te doniranju specijalnih vozila za kontrolu i održavanje cesta. Ambasador je također najavio skori početak realizacije novog projekta u oblasti saobraćaja u Kantonu Sarajevo.  

Izražavajući zadovoljstvo zbog realizacije ovih projekata i zahvaljujući se na ukupnoj pomoći i podršci Japana Bosni i Hercegovini, ministar Mitrović je rekao da se raduje budućoj saradnji sa ovom prijateljskom zemljom.


Na sastanku su razmijenjene informacije o mogućnostima saradnje u oblasti prometa, kao i o unapređenju saradnje Bosne i Hercegovine i Japana u oblasti IT-a i komunikacija. Ministar Mitrović naglasio je da su geografski položaj i povezanost sa državama Evropske unije prednost koju Bosna i Hercegovina treba da iskoristi prilikom privlačenja japanskih i drugih stranih investitora.

S ciljem unapređenja saradnje u svim oblastima i jačanja dobrih i prijateljskih veza dviju zemalja, ambasador Sakamoto pozvao je ministra Mitrovića da ove godine posjeti Japan.

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak sa Konzorcijem Forto održao sastanak sa Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija