Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović razgovarao sa ambasadoricom Austrije u BiH

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović primio je danas ambasadoricu Austrije u Bosni i Hercegovini Nj. E. Ulrike Hartman.

Razgovaralo se o mogućnostima unapređenja dobrih bilateralnih odnosa, posebno u oblasti međunarodnog prijevoza putnika i robe.

Razmijenjene su informacije o postojećim bilateralnim sporazumima potpisanim prije više od dvije decenije te o potrebi da se oni revidiraju i dopune. Ministar Mitrović predložio je formiranje nove mješovite komisije i sastanak s ciljem usaglašavanja Sporazuma o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i robe između BiH i Austrije.

Ministar Mitrović informirao je ambasadoricu Hartman o dinamici realizacije projekta izgradnje autoceste Beograd – Sarajevo – Beograd, kao i izgradnje autoceste na Koridoru Vc. Uz zajedničku ocjenu o značaju izgradnje ovih autocesta i povezivanja zemalja regiona sa državama članicama Evropske unije, ambasadorica Hartman navela je da postoji interes austrijskih kompanija za učešće u realizaciji ovih projekata.

Zajednički je konstatirano da dvije zemlje odlično sarađuju u oblasti avionskog prometa te naglašeno da je i u toj oblasti moguće postići napredak s ciljem jačanja privrednih i poslovnih veza BiH i Austrije.

 

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak sa Konzorcijem Forto održao sastanak sa Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija