Bilateralni sastanak ministara Mitrovića i Momirovića o zajedničkim prometnim i infrastrukturnim projektima

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović održao je u sklopu radne posjete Republici Albaniji bilateralni sastanak sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Tomislavom Momirovićem o prometnim i infrastrukturnim projektima od važnosti za obje zemlje.

Primarna tema sastanka bila je izgradnja autoceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo, jednog od najznačajnijih i najvrjednijih infrastrukturnih projekata u regionu. Ministar Mitrović je detaljnije informirao sagovornika o dinamici izgradnje autoceste od Rače prema Bijeljini i dalje prema Brčkom i Sarajevu, ali i o problemima oko definiranja trase u Distriktu te od Brčkog prema Sarajevu.

Sagovornici su razgovarali i o infrastrukturnoj povezanosti Bosne i Hercegovine i Srbije, izgradnji novog graničnog prijelaza na lokaciji Sremska Rača, rekonstrukciji (izgradnji) graničnog prijelaza na lokaciji Kotroman – Vardište i određivanju spojne tačke, kao i aktivnostima Ministarstva u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju.

Također, bilo je govora i o održavanju i rekonstrukciji mostova između BiH i Srbije, projektu „Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu – ušće Drine i Save“, mostu kod Bajine Bašte i što sigurnijem plovnom putu i čišćenju korita rijeke Save.

Ministri su bilateralne odnose dviju zemalja označili sve čvršćima i dogovorili sastanak radnih grupa koje rade na zajedničkim projektima kako bi se na vrijeme pripremio bilateralni sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Srbije u Sarajevu.

Galerije slika

JULI 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto održao sastanak sa Konzorcijem Forto održao sastanak sa Konzorcijem
Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa Građanima omogućena upotreba kvalificiranog digitalnog potpisa
Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA Saopćenje za javnost povodom upita i navoda o valjanosti i zakonitosti izdavanja elektronskog potpisa od strane ovjerioca IDDEEA
Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija Ministar Forto pozdravio mjere OFAC-a i naložio izjašnjenje Konzorcija